Rugăciuni

Rugaciunea Sfântului  SILUAN  ATHONITUL pentru lume:

Doamne, îndreptează-ne, precum o mamă duioasă îşi îndreptează copiii săi mici.
Dă fiecarui suflet să cunoască bucuria mântuirii Tale şi puterea ajutorului Tău.
Dă uşurare sufletelor chinuite ale poporului Tău şi pe noi, pe toţi, ne învaţă prin Duhul Sfânt, să Te cunoaştem pe Tine.
Se chinuieşte sufletul omenesc pe pământ, Doamne, şi nu poate să se întărească cu mintea întru Tine, pentru că nu Te cunoaşte pe Tine, nici bunatatea Ta.
Mintea noastra este întunecată de grijile lumeşti şi nu putem pricepe bunătatea dragostei Tale. Tu ne luminează.
Milostivirii Tale toate îî sunt cu putinţă.
Tu ai spus în Sfânta Evanghelie, că morţii vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu şi vor învia. Aşa fă acum: ca sufletele noastre moarte să audă glasul Tău şi să învie, întru bucurie.

Rugăciunea  Sfântului   SILUAN  ATHONITUL pentru smerenie:

Rugaţi-vă pentru mine, toţi Sfinţii, ca sufletul meu să înveţe smerenia lui Hristos. Sufletul meu însetează dupa ea, dar nu o poate atinge şi o caut plângand, ca un copil ce s-a pierdut de mama lui: “Unde eşti Tu, Domnul meu? Te-ai ascuns de sufletul meu şi te caut cu lacrimi”.  “Doamne, dă-mi puterea de a mă smeri înaintea măreţiei Tale”.  “Doamne, a Ta este Slava în Cer şi pe pămant. Dă-mi mie, zidirii tale firave şi smerite , Duhul Tău cel Sfant”.  “Mă rog bunatăţii Tale, Doamne, priveşte asupra mea din înălţimea Slavei Tale şi dă-mi puterea de a Te lauda zi şi noapte, căci sufletul meu Te-a iubit prin Duhul Sfânt. Tânjesc după Tine şi Te caut cu lacrimi”. “Doamne, dă-ne Duhul Sfânt. Prin El Te vom slăvi zi şi noapte, căci dacă trupul nostru e slab, Duhul Tău e viu şi dă sufletului puterea de a Te sluji cu râvnă. El întareşte în sufletul nostru iubirea Ta, îl linişteste întru Tine cu o odihnă desavârşită şi nu mai vrea să se gândească decât la iubirea Ta”.  “Doamne, mintea mea lipsită de putere nu poate ajunge la Tine. Ca şi regele Avgar Te chem: “Vino, şi tămăduieşte-mi rănile gândurilor mele cele rele şi Te voi lăuda ziua şi noaptea, Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile să ştie ca Tu Doamne, săvârşeşti minuni ca şi altădată, ierţi păcatele, sfinţeşti şi dai viaţă”.

Rugăciunea fericitului Arhimandrit  SOFRONIE, ucenicul Sfântului  SILUAN  ATHONITUL  către  PreaSfântul Duh Dumnezeu:

Vino, Cela Ce Singur ești Sfânt, Sfințește-mă și curățeste-mă de toată întinăciunea.

Vino, Cela Ce Singur ești Viu cu adevarat și vindecă-mă de moartea care m-a lovit.

Vino, Lumina adevărată și fă lăcașul Tău în mine, pentru toată veșnicia.

Rugăciunea fericitului Arhimandrit  SOFRONIE, ucenicul Sfântului  SILUAN  ATHONITUL  către  Mântuitorul Hristos Dumnezeu:

Doamne, Iisuse, Tu ești lumina venită pentru a mântui lumea.

Luminează ochii cei duhovnicești ai inimii mele și mă învrednicește ca să umblu înaintea Feței Tale ca la lumina zilei, fără a face pași greșiți.

Rugăciunea fericitului Arhimandrit  SOFRONIE, ucenicul Sfântului  SILUAN  ATHONITUL  către Dumnezeu  Tatăl:

O, Tu Cel Care ești, o Dumnezeule Tată,  Atotputernice Stăpâne ;

Tu ne-ai zidit și ne-ai adus întru această viață.

Dă-ne nouă să Te cunoaștem pe Tine, Singurul Dumnezeu adevărat.

Rugăciunea fericitului Arhimandrit  SOFRONIE, ucenicul Sfântului  SILUAN  ATHONITUL  pentru  smerenie:

Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeule Sfânt și mare, Tu Însuți învață-mă smerenia Ta.

Ascultă-mi rugăciunea și miluiește-mă pe mine, păcatosul.

Troparul Sfântului Siluan:

13 comentarii la „Rugăciuni

  • Rugăciune către Mântuitorul Iisus Hristos pentru izbăvire de boală

   Preaputernice şi slăvite Doamne, Iisuse Hris­toase! Tu, Care ai venit în lume să tămăduieşti neputinţele oamenilor, Care nu ai venit să chemi la pocăinţă pe cei drepţi, ci pe cei păcătoşi, şi ai pri­mit moarte pe cruce pentru mântuirea noas­tră! Din adâncul inimii Te rog să primeşti sme­rita mea nevoinţă şi această mică rugăciune a mea pentru cel încercat de boală! Mântuieşte-l, Doamne, precum ştii, ca un bun şi iubitor de oameni, şi rânduieşte Tu toate spre fo­losul său. Că noi neputincioşi suntem şi nu îl pu­tem ajuta dacă nu ne vei lumina cu harul Tău. De e voia Ta, îl poţi pedepsi precum se cade pentru păcatele sale, tămăduindu-l cu ierburile amare ale durerii, ca un doctor priceput, pre­cum vei vrea. Dar căzând înaintea Ta Te rog, îndură-Te de robul Tău, potoleşte-i fierbinţeala, alină-i sufe­rinţa, ridică-l din patul durerii. Să îi fie această încercare prin care trece spre îndreptarea vieţii, spre început bun mântuirii şi spre iertarea păcatelor. Şi dacă îi e de folos să ducă mai departe cru­cea bolii, fie, Doamne, după voia Ta, nu după voia noastră. Dăruieşte-i lui răbdare şi linişte, alungând de la el toată frica şi toată deznădej­dea, ca să nu fie îngenuncheat de durere şi să cârtească sau să cadă în patima mâniei. Ajută-l, Iubitorule de oameni, ca văzând el mila Ta să cadă la picioarele Tale cu lacrimi de po­căinţă şi de mulţumire, ca să se învredni­cească să audă glasul Tău cel sfânt: „Iertate îţi sunt păcatele!” Amin.

 1. SINT DIN ALBA IULIA SINT FOARTE CREDINCIOASA APROAPE IN FIECARE ZI CITESC PARACLISUL MAICI DOMNULUI PENTRU CA AM UN COPIL BOLNAV SE CHEAMA MARIUS SI ARE 32 DE ANI ARE MEMORIA IN PIC INAPOIATA VA ROG SA-MI TRIMITETI O RUGA CIUNE PENTU CEI BOLNAVI VA MULTUMESC SI ASTEPT MESAGIU

  • Doamne ajuta Silvia. Din pacate nu am gasit o rugaciune speciala alcatuita de sf Siluan sau de par. Sofronie pentru bolnavi, dar iti scriu o rugaciune catre sf Efrem cel Nou pentru copilul bolnav. Sper sa iti foloseasca.
   ” Ocrotitor al copiilor si grabnic ajutator intru toate nevoile te cunoastem pe tine, Sfinte Mare Mucenice Efrem, iar lucrarile tale sunt savarstite cu dumnezeiasca intelepciune. Fii bun si vino intru intampinarea noastra si ridica de la pruncii nostri toata durerea si boala, alinandu-i si tamaduindu-i cu darul tau cel dumnezeiesc. Miluieste-ne, Cuvioase, si aprinde in inimile noastre focul rugaciunii, ca intru lumina acesteia sa vedem lamurit lucrarea pe care Dumnezeu o savarseste neincetat cu noi si tuturor sa dam marturie pentru darurile tale minunate. Mijloceste pentru familia noastra inaintea Preabunului Dumnezeu, Sfinte Efrem, ca nici unul dintre noi sa nu ajunga rob pierzarii, ci toti dimpreuna sa ne invrednicim a vedea lumina cea pururea fiitoare a Imparatiei Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.”

  • Buna ziua, daca aveti ocazia mergeti la Manastirea Hadambu jud Iasi, cumparati o Icoana Facatoare de minuni de acolo, pe multi ia vindecat de multe boli grele…

  • Iţi înţeleg cât de cât durerea Silvia dragă, de aceea îţi recomand să TE SPOVEDEŞTI, să îţi faci zilnic CANONUL dat de duhovnic, să nu lipseşti de la Sfânta Liturghie acesta este primul pas pe care trebuie să-l faci şi pentru orice nelămurire pe care o ai consultă-te cu duhovnicul pentru că prin acesta îţi vorbeşte Dumnezeu!
   Măicuţa Domnului să-ţi ajute!
   Elena

 2. Imi cer iertare ca ma amestec, sa stiti ca pe mine sf Ioan Rusu m-a ajutat foarte mult in cazuri grele, boala, necazuri mari, dar am simtit ajutor mare si de la Maica Domnului, si de la Sf Efrem cel nou. Totul este sa credeti cu adevarat in ajutorul sfintilor si CU CERTITUDINE vin langa noi si ne ajuta.

 3. Pingback: Rugaciuni ale Sfantului Siluan Athonitul | Atentie! Caldiceii merg in iad!Leacuri pentru cei caldicei:Lepadarea TOTALA de sine(Luca, 14:26-27;33) ; "Tine-ti mintea in iad si nu deznadajdui" Rugaciunea neincetata:"Doamne, Iisuse Hristoase, m

 4. Daca stati in tara mergeti la mormantul Pr.Iustin Parvu,Arsenie Boca,pestera Sf.Ioan de la Prislop (e la cativa metri de Pr.Arsenie),pestera Sf.Teodora de la Sihla (acolo e si izvorul Sf.Teodora),sa bea agheazma cu 9, picaturi de ulei sfintit (de la Sfinti sau de la Maslu), la Nicula sau la orice icoana facatoare de minuni plus inchinarea la sfinte moaste si cu SIGURANTA va fii bine!!!!!

  • Doamne ajuta Lenuta.
   Cred ca ar fi de folos sa mergi la o biserica care iti este in apropiere si sa vorbesti cu un preot. Pentru luminarea mintii si a sufletului este nevoie de lupta, in primul rand cu noi insine, cu lumea si cu diavolul, lupta pe care nu o putem duce decat in Biserica, cu ajutorul unui parinte duhovnicesc, avand arme tari Sfintele Taine. Nu cauta solutii magice pentru ca acestea nu exista. Domnul sa faca mila si sa te indrume intr-un loc in care sa pui inceput bun mantuirii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.