Sfinții ascultă rugăciunile noastre

Sfinţii care au bine-plăcut lui Dumnezeu ajung în îm­părăţia cerurilor şi acolo văd slava Domnului nostru Iisus Hristos; dar în Duhul Sfânt îi văd şi pe oamenii care se chinuie pe pământ. Domnul le-a dat un atât de mare har, încât ei îmbrăţişează prin iubire toată lumea. Ei văd şi ştiu cât de neputincioşi suntem din pricina întristărilor şi ne­cazurilor, cât a secat lăuntrul nostru, cât de mâhnite au ajuns sufletele noastre, şi nu încetează să mijlocească pen­tru noi la Dumnezeu.

Sfinţii se bucură de pocăinţa noastră şi se întristează când oamenii îl părăsesc pe Dumnezeu şi se aseamănă vitelor lipsite de minte. Le este milă că oamenii trăiesc pe pământsfintii-trei-ierarhi-vasile-grigorie-si-ioan-gura-de-aur-6949305 fără să ştie că, dacă s-ar iubi unii pe alţii, ar fi pe pământ libertate faţă de păcat; iar acolo unde nu este pă­cat, acolo e bucurie şi veselie de la Duhul Sfânt aşa că, ori încotro te-ai uita, totul e plăcut şi sufletul se minunează de ce îi este aşa de bine şi slăveşte pe Dumnezeu.

Chemaţi cu credinţă pe Maica lui Dumnezeu şi pe sfinţi şi rugaţi-vă lor! Ei ascultă rugăciunile noastre şi cunosc chiar şi gândurile noastre.

Şi nu vă miraţi de aceasta. Cerul şi toţi sfinţii viază prin Duhul Sfânt şi în întreaga lume nimic nu e ascuns de Du­hul Sfânt. Odinioară, eu însumi nu înţelegeam cum sfinţii care viază în cer pot vedea viaţa noastră, dar când Maica Domnului m-a vădit în păcate, atunci am înţeles că în Du­hul Sfânt ei ne văd şi cunosc toată viaţa noastră.

“Cuviosul Siluan Athonitul, Între iadul deznadejdii și iadul smereniei, în traducere de Pr. Prof. Dr. Ioan Ica și Diac. Ioan I. Ica jr., Editura Deisis, Sibiu,2001”

2 comentarii la „Sfinții ascultă rugăciunile noastre

  1. Ce putere au sfintii astia…Oare la cat de multi sunt ei, incap in cer?
    Oare Dumnezeu are nevoie de ei in cer? Dumnezeu e Atotputernic, oare nu aude El direct de la oameni cererile lor???

    • La cat de mare este Dumnezeu, cred ca incap toti si mai ramane destul loc. Si intr-adevar, Domnul asculta rugaciunile noastre. Dar oare noi ne rugam?Si cand ne rugam, ne rugam cu adevarat? Oare rugaciunea noastra are indrazneala sa strabata cerurile? Intre rugaciunea de dimineata si cea de seara gandul nostru cat este la Dumnezeu? In timpul asta nu avem nevoie de rugaciunile lor? Si sa nu uitam ca sfintii nu se roaga din vreo obligatie pentru noi, ci din dragoste. Dragostea e cea care ii „obliga” sa se roage pentru noi. Si tot dragostea e cea care ne face pe noi sa ne rugam lor. Asa ca nu zaboviti in a va ruga Maicii Domnului, sfintilor, caci rugaciunile lor au mare trecere la Domnul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.