Rugăciune

Doamne, îndreptează-ne cum îndreptează pruncii ei o mamă iubitoare. Dă fiecărui suflet să cunoască bucuria venirii Tale şi puterea ajutorului Tău. Răcoreşte sufletele chinuite din poporul Tău şi învaţă-ne pe noi toţi să Te cunoaştem prin Duhul Sfânt. Se chinuie pe pământ sufle­tul omenesc, Doamne, şi prin minte nu se poate întări în­tru Tine cu mintea, pentru că nu Te cunoaşte pe Tine şi bunătatea Ta. Mintea noastră e întunecată de grijile pă­mânteşti şi nu putem simţi plinătatea iubirii Tale. Luminează-ne Tu! Toate sunt cu putinţă milostivirii Tale. Tu ai zis în Sfânta Ta Evanghelie „că morţii vor auzi glasul Fiului Omului şi vor învia” [In 5, 25]. Fă acum aşa ca sufletele noastre moarte să audă glasul Tău şi să învie în bucurie.

Zi, Doamne, lumii: „Iertate sunt vouă, tuturor, păcatele voastre” [Mt 9, 2; Lc 5, 20] şi iertate vor fi.

Sfinţeşte-ne, Doamne, şi toţi se vor sfinţi prin Duhul Sfânt, şi toate noroadele Tale Te vor slăvi pe pământ şi voia Ta va fi pe pământ ca şi în cer, căci la Tine toate sunt cu putinţă.

“Cuviosul Siluan Athonitul, Între iadul deznadejdii și iadul smereniei, în traducere de Pr. Prof. Dr. Ioan Ica și Diac. Ioan I. Ica jr., Editura Deisis, Sibiu,2001”

 

4 comentarii la „Rugăciune

  1. Doamne ajuta! Cred ca ar fi frumos sa mentionati sursa fotografiei, macar; daca nu si numele autorului. Este o lege a dreptului de autor, pe care dumneavoastra nu ati respectat-o. Pe site-ul de unde ati preluat imaginile, Orthphoto.net, este precizat in dreptul fiecarei fotografii numele autorului si datele de contact si, faptul, daca isi da acceptul, ca dreptul de autor sa fie folosit de oricine sau doar de catre el. Trebuie ca mai intai sa cereti acordul persoanei inainte de a folosi fotografia, pentru ca altfel ar putea fi luate masuri juridice.

  2. Doamne ajuta! Cunoastem ca exista o lege a dreptului de autor, si avand in vedere ca folosim site-ul orthphoto.net, am pus din prima zi de existenta a acestui blog, in sidebar, logo-ul acestora cu trimitere la ei pe site, pentru promovare. Cat despre cererea acordului pentru fiecare poza cred ca ar fi aproape imposibil sa contactam fiecare uploader de pe orthphoto. Daca sunteti uploader acolo si am folosit vreo poza de-ale fratiei voastre si va deranjeaza, va rog sa ne anuntati si o sa scoatem poza/pozele. Am considerat doar ca vor fi spre bucuria celor care intra si citesc, si ca preluarea unor poze de pe un site ortodox pentru a le folosi pe un alt site ortodox nu va ridica probleme de natura juridica. Iertare !

  3. Pingback: Dialog cu Mine Insumi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.